Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki
Opis
Opis książki "Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki":
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.
Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Przeżyj niezapomniane chwile z książką "Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki" przygotowując smakowite potrawy.
Dane techniczne
Autor | Hanna Szymanderska |
Seria | Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej |
Kategoria książki | poradnik |
ISBN | 978-83-7073-871-6 |
Format | 24 x 22 cm |
Liczba stron | 116 |
Oprawa | 28 |
Język | polski |