Grzyby duszone, smażone, pieczone i wiele innych
Opis
Opis książki "Grzyby duszone, smażone, pieczone i wiele innych":
Lubisz gotować?
W książce "Grzyby duszone, smażone, pieczone i wiele innych" znajdziesz wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Grzyby” to szósty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jakie grzyby nie nadają się do suszenia,
* dlaczego smardze trzeba sparzyć przed przygotowaniem,
* czym faszerować grzyby,
* jak robi się salceson z grzybów, kiełbaski z opieniek oraz wiele innych dań, którymi zaskoczysz gości.
Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Przeżyj niezapomniane chwile z książką "Grzyby duszone, smażone, pieczone i wiele innych", przygotowując smakowite potrawy.
Dane techniczne
Autor | Hanna Szymanderska |
Seria | Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej |
Kategoria książki | album |
ISBN | 978-83-7073-868-6 |
Format | 24 x 22 cm |
Liczba stron | 112 |
Oprawa | 28 |
Język | polski |