750 tradycyjnych polskich potraw

750 tradycyjnych polskich potraw MULTICO Oficyna Wydawnicza Książki kuchnia polska gotowanie tradycja
  • promocja
Dostępność: Jest
Wysyłka w: 24 godziny
Cena brutto: 53,10 zł 59,00 zł 53.10
quantity egz.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: MULTICO Oficyna Wydawnicza
Kod produktu: 978-83-7763-351-9

Opis

"750 tradycyjnych polskich potraw" to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe przepisy mieć pod ręką, aby korzystać z nich na co dzień i od święta. Książka ta to idealne źródło inspiracji kuchennych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu jadłospisu codziennego, jak i menu na okazje specjalne.
Każdy przepis zawiera informację o składnikach dla określonej liczby osób, sposobie przygotowania, czasie przygotowania, oraz stopniu trudności potrawy.
Trafne i ładne piktogramy ułatwiają szybkie odnalezienie informacji.
Profesjonalne zdjęcia idealnie ilustrują potrawę i podpowiadają sposób jej podania.
Alfabetyczny indeks potraw znakomicie ułatwia szybkie odnalezienie konkretnego przepisu.
Pogrupowanie potraw według ich rodzaju i głównego składnika pozwala na zainspirowanie się przeglądanymi przepisami.
Książka zachwyci osoby lubiące gotować, ale będzie też praktyczną i piękną zachętą dla tych mniej przekonanych do zajęć kulinarnych.

Spis treści:


Przekąski
Masło, smalec, pasty i kremy
Faszerowane jajka, koreczki i tatar
Galarety i musy
Pasztety
Sałatki

Zupy
Wywary i buliony
Zupy tradycyjne
Kremy
Zupy owocowe
Chłodniki

Makarony, pierogi, naleśniki
Dania z kaszy
Dania z ryżu
Dania z mąki

Jajka i sery
Dania z jajek
Dania z sera

Warzywa
Dania z bobu i buraków
Dania z cebuli i fasolki
Dania z grochu
Dania z kapusty
Dania z fenkułu i marchwi
Dania z ogórka i pietruszki
Dania z pomidorów
Dania z porów i rzepy
Dania z pasternaku i selera
Dania z salsefii i szparagów
Dania ze szpinaku i ziemniaków

Grzyby

Mięso
Marynaty
Dania z cielęciny
Dania z wołowiny
Dania z wieprzowiny
Dania z baraniny
Dania z królika

Drób
Dania z kurcząt, kur i kogutów
Dania z indyka
Dania z kaczki
Dania z gęsi

Dziczyzna
Marynaty do dziczyzny
Dania z zająca i dzikiego królika
Dania z dzika
Dania z jelenia
Dania z sarny
Dania z dzikiego ptactwa

Ryby i owoce morza
Dania z ryb słodko- i słonowodnych
Dania z raków
Dania z owoców morza i ślimaków

Sosy
Sosy zimne
Sosy gorące
Sosy słodkie

Ciasta
Ciasta drożdżowe
Ciasta kruche
Ciasta biszkoptowe, ucierane i parzone
Torty
Serniki, pierniki, mazurki
Ciastka i ciasteczka

Przetwory
Dżemy, marmolady, powidła
Konfitury
Soki i syropy
Marynaty, pikle, kiszonki
Przetwory z grzybów

Sałatki, sosy i inne delikatesy

Grzyby, które warto znać

Ryby, które warto znać

Indeks potraw

Dane techniczne

Autor Hanna Szymanderska
Kategoria książki poradnik
ISBN 978-83-7763-351-9
Rok wydania 2016
Format 23 x 28 cm
Liczba stron 320
Oprawa twarda
Język polski

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Produkt dnia
Z tatą na dinozaury PRZEDSPRZEDAŻ
Z tatą na dinozaury PRZEDSPRZEDAŻ
39,00 zł 30,00 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl