Polska kuchnia regionalna
Opis
Warto zachować ich smak, bo to skarb naszego dziedzictwa kulturowego, który trzeba chronić i kultywować, aby nie zatracić rodzinnych korzeni. Zaprezentowano tu również najważniejsze i najbardziej oryginalne wyroby regionalne, produkowane z naturalnych składników i według tradycyjnych metod naszych przodków. Są wśród nich między innymi kaszanki, wędzone kiełbasy, chleby pieczone na liściach, twarogi i rozmaite sery, konfitury, rozliczne miody, wiśniówki, orzechówki i inne trunki. Ich jakość potwierdziło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wpisując je na Listę Produktów Tradycyjnych.
Te wspaniałe smakołyki warte są polecenia jako alternatywa dla produktów naszpikowanych syntetycznymi konserwantami i polepszaczami smaku. Wybierzmy się więc na wyprawę po najciekawszych rodzimych kulinariach, by ocalić je od zapomnienia!
Dane techniczne
Autor | Praca zbiorowa |
Kategoria książki | album |
ISBN | 978-83-7763-104-1 |
Rok wydania | 2012 |
Format | 23 x 28 cm |
Liczba stron | 320 |
Oprawa | twarda |
Język | polski |
Opinie o produkcie (0)
- Minerały i skały Polski
- Jaka to roślina? Ilustrowany przewodnik do rozpoznawania
- Sekrety projektowania rabat
- Wielki atlas roślin akwariowych
- Wojciech Gil opowiada o darach lasu. Rośliny użytkowe
- O rety! Przyroda praczasów
- Przewodnik do rozpoznawania ptaków w locie. WRÓBLOWE EUROPY ORAZ WYBRANE NIEWRÓBLOWE
- Ptaki Europy. Przewodnik do rozpoznawania
- Z tatą w świat medycyny
- Gdy na Ziemi żyły dinozaury
100,00 zł
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.