Destylaty alkoholowe z owoców
Opis
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
• Profesjonaliści radzą praktykom
• Przejrzyście i bardzo przystępne informacje
• Liczne zdjęcia wzbogacają tekst
Dane techniczne
Autor | Klaus Hagmann, Birgit Essich |
Seria | Tradycyjny smak |
Kategoria książki | poradnik |
ISBN | 978-83-7763-267-3 |
Rok wydania | 2014 |
Format | 15 x 21,5 cm |
Liczba stron | 120 |
Oprawa | twarda |
Język | polski |
Opinie o produkcie (0)

- Ptaki Europy. Przewodnik do rozpoznawania
- Andrzej Kruszewicz opowiada o ssakach świata
- Drzewa. Przewodnik Collinsa
- Magia traw
- Jazda konna? Naturalnie!
- Ptaki. Przewodnik Collinsa (wydanie III)
- Jak rybom wyrosły nogi? Historia ewolucji na Ziemi
- Przewodnik do rozpoznawania ptaków w locie. WRÓBLOWE EUROPY ORAZ WYBRANE NIEWRÓBLOWE
- Marcin Jan Gorazdowski opowiada o kotach
- Andrzej Kruszewicz opowiada o ptakach świata
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.