Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Opis
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Wytwarzanie dymu:
wędzenie zimne, ciepłe i gorące;
środki wytwarzania dymu;
jak działa dym.
Piece i komory wędzarnicze:
małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb;
wędzarnie do samodzielnego wykonania;
szafy i komory wędzarnicze;
jak unikać błędów w czasie wędzenia.
Wędzenie mięsa i kiełbas:
ważne reguły peklowania;
wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny;
kiełbasa surowa, parzona i gotowana;
jaki dym do jakiej kiełbasy;
przepisy.
Wędzenie ryb:
patroszenie, czyszczenie, solenie;
metody wędzenia;
gatunki ryb polecane do wędzenia;
przechowywanie i zamrażanie;
przepisy.
Dane techniczne
Autor | Egon Binder |
Seria | Zrób to sam |
Kategoria książki | poradnik |
ISBN | 978-83-7763-615-2 |
Rok wydania | 2022 |
Format | 13 x 19 cm |
Liczba stron | 120 |
Oprawa | miękka |
Język | polski |
Opinie o produkcie (0)
- Minerały i skały Polski
- Jaka to roślina? Ilustrowany przewodnik do rozpoznawania
- Sekrety projektowania rabat
- Wielki atlas roślin akwariowych
- Wojciech Gil opowiada o darach lasu. Rośliny użytkowe
- O rety! Przyroda praczasów
- Przewodnik do rozpoznawania ptaków w locie. WRÓBLOWE EUROPY ORAZ WYBRANE NIEWRÓBLOWE
- Ptaki Europy. Przewodnik do rozpoznawania
- Z tatą w świat medycyny
- Gdy na Ziemi żyły dinozaury
100,00 zł
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.