Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb MULTICO Oficyna Wydawnicza poradnik kulinarny tradycyjne smaki
  • nowość
Dostępność: Jest
Wysyłka w: 24 godziny
Cena brutto: 29,90 zł 29.90
Cena netto: 28,48 zł
quantity egz.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: MULTICO Oficyna Wydawnicza
Kod produktu: 978-83-7763-615-2

Opis

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.

 

Wytwarzanie dymu:

wędzenie zimne, ciepłe i gorące;

środki wytwarzania dymu;

jak działa dym.



Piece i komory wędzarnicze:

małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb;

wędzarnie do samodzielnego wykonania;

szafy i komory wędzarnicze;

jak unikać błędów w czasie wędzenia.

 


Wędzenie mięsa i kiełbas:

ważne reguły peklowania;

wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny;

kiełbasa surowa, parzona i gotowana;

jaki dym do jakiej kiełbasy;

przepisy.

 


Wędzenie ryb:

patroszenie, czyszczenie, solenie;

metody wędzenia;

gatunki ryb polecane do wędzenia;

przechowywanie i zamrażanie;

przepisy.

Dane techniczne

Autor Egon Binder
Seria Zrób to sam
Kategoria książki poradnik
ISBN 978-83-7763-615-2
Rok wydania 2022
Format 13 x 19 cm
Liczba stron 120
Oprawa miękka
Język polski

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Produkt dnia
Ptaki. Przewodnik Collinsa
Ptaki. Przewodnik Collinsa
119,00 zł 113,33 zł
egz.
Jego wysokość mózg
Jego wysokość mózg
55,00 zł 52,38 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl